Po raz pierwszy stworzyłam tort z potrzeby chwili. Zbliżały się drugie urodziny mojej córeczki Bianki. Natchniona amerykańskim programem cukierniczym, stwierdziłam, że to nie może być takie trudne! Ale jednak było... . Mimo wszystko nie poddałam się i z każdym kolejnym tortem chciałam tworzyć kolejne!
Internet stał się moim "elementarzem" :) Gromadziłam kolejne narzędzia niezbędne do działania. Jednak gdzie najlepiej nauczyć się sztuki jak nie u źródła?
Miałam możliwość odwiedzić najlepsze, znane cukiernie w Stanach Zjednoczony, Anglii czy Meksyku i spróbować niesamowitych kompozycji smakowych w tortach, ciastkach i kremówkach. Nie wspomnę już o tematycznych sklepach, gdzie półki uginały się od wspaniałych akcesoriów cukierniczych. Przywiozłam wiele wspaniałych zarówno narzędzi jak i dodatków do tortów.
Podstawą idealnego tortu są najwyższej jakości składniki, jakich używam do swoich wypieków.
Obecnie pracuję również nad idealnym przepisem na bezglutenowy tort na wesele i inne okazje, tak aby zarówno dzieci jak i dorośli cierpiący na nietolerancję glutenu mogli spełnić swoje tortowe marzenie!