Jedną z największych atrakcji na weselach czy urodzinach są tzw. „sweet table” czy „candybuffet” -czyli stylizowane słodkie stoły – wiodą one prym wśród weselnych trendów, stanowią również ciekawy sposób serwowania słodkości na evenatch firmowych czy bankietach.
Obok tradycyjnych ciast, na słodkim bufecie mogą znaleźć się różne słodkości – począwszy od tortu, pralinek, czekoladek, skończywszy na lizakach, wacie cukrowej, jogurtach oraz minideserkach. W sezonie letnim przeważać na stole mogą owoce sezonowe, a zimą ciasteczka kruche z mleczkiem – skierowane szczególnie dla najmłodszych gości przyjęcia :). Wszystko zależy od przeznaczonego na ten cel budżetu i wyobraźni .
Słodki stół powinien pasować do całości wesela charakterem i kolorystyką, dekoracja stołu powinna być spójna z motywem przyjęcia oraz aranżacją miejsca, w którym przyjęcie się odbywa – jednak kluczem do sukcesu są słodkości i ich dekoracje :). Podsumowując -po co nam słodkie stoły??Bo są piękne !
Bo zrobią furrorę!
Na każdym przyjęciu nie tylko weselnym, nie tylko wśród dzieci…gromadzą wokół siebie Gości zapewniając świetną zabawę!Słodkie stoły to coś dla fanów tradycji i nowoczesności!